Qui sóc

Hola! sóc la Marta Rabasseda. Envoltada de les Guilleries, visc entre verd, rieres, moviment i lletres. La meva professió i vocació és la logopèdia i l’acompanyament a processos de canvi del sistema; obrir nous camins i oportunitats a qui acompanyo és la meva missió.

null

Amabilitat

Imprescindible per viure; una mirada i comunicació amorosa i agradable.

null

Curiositat

El motor que mou aprenentatge i creixement que es tradueix en estudi, anàlisi, observació, dubtes i preguntes, respostes. M’interessa conèixer.

null

Entusiasme

La “xispa”, l’alegria, el meu motor

El meu camí

Vaig estudiar Logopèdia (Universitat Ramon Llull, 1998) amb tota la convicció i ganes.  Ho tenia molt clar. La diplomatura em va permetre conèixer el món de la logopèdia i la seva pràctica en diferents àmbits. Un cop acabada la carrera vaig col·laborar en un centre de Logopèdia que em va permetre adonar-me’n del poc que sabia; aquesta inquietud em va fer moure i bellugar-me i, vaig anar a descobrir món a Bolívia (2000-2002), on vaig poder conviure durant dos anys amb la senzillesa i les necessitats més bàsiques col·laborant com a logopeda.

Després del temps vaig decidir dedicar el meu temps a la formació de mestres i de cicles formatius i d’aquesta manera vaig descobrir que la manera que havia après a tractar les dificultats “logopèdiques” eren com un pegat que quan es treia seguia la ferida; em vaig desencantar de la logopèdia que havia conegut fins al moment. En aquest desencantament vaig ser mare i gràcies a les meves filles vaig obrir els ulls al desenvolupament infantil d’una manera més evident i a com volia fer l’acompanyament com a terapeuta als altres. Em va moure a fer el curs de Practitioner en PNL 2010 i el 2012 el Màster en PNL (Programació NeuroLíngüística), aquesta tenyeix el meu acompanyament i és una eina que faig servir per apropar a les persones per a què aconsegueixin efectivitat en la seva comunicació i assoliment d’objectius. També vaig fer cursos i formacions d’acompanyament respectuós i educació per a la llibertat (2010-2017). Seguia apartada de la logopèdia i molt unida a la formació en línia de mestres, la meva altra passió. Vaig col·laborar amb una associació per al desenvolupament infantil i familiar en l’elaboració i tutorització de diversos cursos en línia relacionats amb el llenguatge escrit (2008-2018). No va ser fins l’any 2013 que el mètode Padovan em va venir a buscar. Aquest va donar sentit a la logopèdia: l’atenció des de l’arrel de les dificultats, buscar l’origen, treballar amb les capacitats de la persona, tractar la globalitat; ara sí!, tot quadrava i prenia molt de sentit: sempre la sàvia naturalesa ens guia. Aquest cuquet em va portar a formar-me en el mètode Padovan de ReOrganització Neurofuncional amb les formadores brasileres del propi mètode (Sònia Padovan); professionals inspiradores i autèntiques. Des del 2016 em formo a Madrid amb el mètode i, alhora , alterno amb formacions de Teràpia d’Integració de Reflexes primitius (BRMT, MNRI) i d’altres bioenergètiques.

Després d’un llarg recorregut professional (20 anys ja!) he trobat sentit a l’acompanyament terapèutic com a logopeda; ara puc dir que la meva feina m’apassiona. El meu esperit curiós i les ganes d’aprendre constants em porten a descobrir més eines, tècniques i mètodes que cada cop més, omplen la meva motxilla per entendre i atendre a la persona des d’una mirada molt àmplia.

La vida m’ha ofert l’oportunitat de poder compartir, a través de les formacions i assessoraments, amb els professionals de les aules, petits grans secrets que he descobert com a terapeuta que amplien la mirada cap a l’infant, de com aprèn i com acompanyar-lo i entendre’l en els seus processos d’aprenentatge del llenguatge (oral i escrit). Apropo a les mestres reflexions i sabers que permeten fer canvis a l’aula gràcies a la seva experiència. Una altra passió: la formació i l’assessorament a les escoles i als centres educatius.