Qui sóc

Hola!
Sóc la Marta Rabasseda. Envoltada de les Guilleries, visc entre verd, rieres, moviment i lletres. La meva professió i vocació és la logopèdia i l’acompanyament a processos de canvi del sistema; obrir nous camins i oportunitats a qui acompanyo és la meva missió.

Els meus valors

Respecte: el respecte m’inspira a atendre i acompanyar des d’una perspectiva lliure i activa, la qual em permet posar èmfasi en la individualitat, així com en els ritmes del desenvolupament i els processos de canvi de cada persona.

Agraïment: cada persona que atenc m’enriqueix, aprenc amb ella. És una oportunitat singular i única. I n’estic molt agraïda.

Curiositat: el meu aprenentatge i creixement es tradueix en estudi, anàlisi, observació, dubtes, preguntes i respostes. M’interessa conèixer.

Amabilitat: ofereixo una mirada i comunicació amorosa i agradable. L’amabilitat és imprescindible per viure.

Entusiasme: el meu motor és la passió, l’alegria.

El meu camí

Vaig estudiar Logopèdia (Universitat Ramon Llull, 1998) amb tota la convicció i ganes. Ho tenia molt clar. La diplomatura em va permetre conèixer el ram i la seva pràctica en diferents àmbits. Un cop acabada la carrera, vaig col·laborar en un centre de logopèdia, experiència que em va permetre adonar-me del poc que sabia; aquesta inquietud em va fer moure i bellugar-me, i vaig anar a descobrir món a Bolívia (2000-2002), on vaig poder conviure durant dos anys amb la senzillesa i les necessitats més bàsiques, col·laborant com a logopeda.

Passat un temps, vaig decidir enfocar-me professionalment a la formació de mestres i de cicles formatius, i d’aquesta manera vaig descobrir que la forma com havia après a tractar les dificultats “logopèdiques” servia només com un pegat: quan es treia, seguia la ferida. Em vaig desencantar de la logopèdia que havia conegut fins al moment.

Enmig d’aquest desencantament, vaig ser mare i, gràcies a les meves filles, vaig obrir els ulls al desenvolupament infantil d’una manera més evident i vaig veure com volia, com a terapeuta, fer l’acompanyament als altres. Aquesta evidència em va impulsar a fer el curs de practitioner en PNL (2010) i el màster en PNL (Programació NeuroLíngüística, 2010). La PNL tenyeix el meu acompanyament i és una eina que faig servir per apropar les persones a aconseguir efectivitat en la seva comunicació i a assolir els seus objectius.

També vaig fer cursos i formacions d’acompanyament respectuós i educació per a la llibertat (2010-2017). Seguia apartada de la logopèdia i molt unida a la formació en línia de mestres, la meva altra passió. Vaig col·laborar en una associació per al desenvolupament infantil i familiar en l’elaboració i tutorització de diversos cursos en línia relacionats amb el llenguatge escrit (2008-2018).

No va ser fins a l’any 2013 que el mètode Padovan em va venir a buscar. Aquest va donar sentit a la logopèdia: l’atenció des de l’arrel de les dificultats, buscar l’origen, treballar amb les capacitats de la persona, tractar la globalitat. Ara sí! Tot quadrava i prenia molt sentit: sempre la sàvia naturalesa ens guia. Aquest cuquet em va portar a formar-me en el mètode Padovan de reorganització neurofuncional amb les formadores brasileres creadores del mateix mètode (Sonia Padovan i el seu equip), professionals inspiradores i autèntiques. Des del 2016 em formo a Madrid amb el mètode i, alhora, ho alterno amb formacions de teràpia d’integració de reflexos primitius (BRMT, MNRI) i amb altres formacions bioenergètiques.

Després d’un llarg recorregut professional (20 anys ja!), he trobat sentit a l’acompanyament terapèutic com a logopeda; ara puc dir que la meva feina m’apassiona. El meu esperit curiós i les ganes d’aprendre constants em porten a descobrir noves eines, tècniques i mètodes que, cada cop més, omplen la meva motxilla per entendre i atendre les persones des d’una mirada molt àmplia.

La vida m’ha ofert l’oportunitat de compartir amb els professionals de les aules, a través de les formacions i assessoraments, petits grans secrets que he descobert com a terapeuta. Apropo als mestres reflexions i sabers que els permeten fer canvis a l’aula gràcies a la seva pròpia experiència. Una altra passió: la formació i l’assessorament a les escoles i als centres educatius.

Què diuen de mi?